Телеграм саучешћа и подршке француском народу
12. јануара 2015.
Поклонили мед Дечијем одељењу болнице
14. јануара 2015.
Прикажи све

Пријем за привреднике из Прокупља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

     privreda11                    privreda%2022

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са својим сарадницима приредио је пријем за привреднике нашег града. Осим привредника и руководства локалне самоуправе,пријему је присуствовао и начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић.

Са актуелном ситуацијом у локалној самоуправи привреднике је упознао председник Пауновић,који је рекао да је прошла година била тешка и да су учинили све да се реше многи нагомилани проблеми.

– Дуг од милијарду и 100 милиона динара прошле године знатно смо смањили. Уштеде које су урађене нису довеле у питање рад општинских служби и јавних предузећа. Наш циљ је да од штедљивог,буџет доведемо на развојни ниво,рекао је Пауновић и додао да су знатно смањили трошкове репрезентације,службених путовања,материјалних и других трошкова.

По речима председника,један од приоритетних циљева руководства локалне самоуправе је довођење стратешких партнера.

– Разговори око изградње фабрике за сокове у Белољину,која би требало да упосли око 100 радника су у току. Настојимо да покренемо производњу у „Милан Топлици“. Циљ нам је да се изгради и једна сушара. Потенцијали за ове инвестиције у општини постоје,рекао је он и додао да ће локална самоуправа учинити све да се покрену привредни потенцијали локалне самоуправе.

Пауновић је додао да би свака иницијатива,предлог или критика привредника,која има за циљ проширење постојећих капацитета и упошљавање нових радника,добродошла.

На пријему је речено и то да ће се ускоро формирати и савети за привреду и пољопривреду,као и Фонд за развој пољопривреде.

Говорећи о раду својих фирми,поједини привредници су указали на велике дажбине и таксе које морају да плаћају,на компликовану процедуру добијања разних дозвола и на проблем прекомерног броја запослених у јавном сектору.

– Добро је што је дошло до сусрета привредника и руководства локалне самоуправе из разлога да се покушају решити одређени проблеми присутни у раду приватних фирми,рекли су поједини власници фирми.  

    privreda%2033                    privreda44
 
 
 
 
Величина слова: