Prezentovana Strategija razvoja GIS-a
14. juna 2017.
Besplatna lekarska pomoć
16. juna 2017.
Prikaži sve

Primena novog Zakona o opštem upravnom postupku


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

S obzirom da je počela primena novog  Zakona o opštem upravnom postupku,načelnik Opštinske uprave Nikola Koprivica dostavio je obaveštenje o njegovoj primeni svim zaposlenima u Opštinskoj upravi Opštine Prokuplje.

Novi Zakon o opštem upravnom postupku počeo je sa primenom  1. juna 2017. godine,izuzev odredaba člana 9,člana 103. i člana 207,koji se već primenjuju od  8. juna 2016. godine. Zaposleni su već upoznati sa primenom navedenih odredbi Dopisom uz koji su dostavljeni i Uputstvo Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu o primeni navedenih  odredbi ovog Zakona,obrazac izjave stranke,obrazac zahteva za pribavljanje podataka iz službene evidencije i obrazac službene beleške o izvršenom uvidu u službenu evidenciju.

Novi Zakon o opštem upravnom postupku unosi značajne novine koje obavezuju državne organe i ostale subjekte kada postupaju u upravnim stvarima.

U cilju uspešnog i celovitog ostvarivanja i zaštite prava i pravnih interesa stranaka i uz što manje troškova za stranku i drugog učesnika u postupku, zaposlenima se ukazuje na strogo poštovanje i primenu novog Zakona 

opstina%2046

 

Veličina slova: