Вода није за пиће
20. априла 2014.
Продужен распуст
24. априла 2014.
Прикажи све

Припреме за нови талас падавина


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На обали реке Топлице,код градског гробља, подиже се нови бедем за заштиту од поплава,јер према прогнози Хидрометеоролошког завода Србије, од среде до петка очекује се нови талас падавина

– Падавине од 30 до 50 литара по метру квадратном очекују се на подручју нашег округа. Посебно јаке падавине очекују се на ноћ између среде и четвртка, рекао је начелник Ватрогасног одсека у Прокупљу Срђан Митровић и додао да су зато предузете нове интензивније мере за заштиту од поплава.

На територији општине Прокупље уведена је посебна радна обавеза за раднике јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина и они имају обавезу да се ставе на располагање Штабу за ванредне ситуације у активностима везаним за заштиту од поплава.

– Тренутно на подручју Липарске улице активне су три пумпе,које црпу воду из кућа,из Црвеног крста Србије стигле су сушилице за зидове,а очекује нас и посао дезинфекције објеката након чишћења, рекао је Митровић.

srdjan%20mitrovic

 

Радници Јавног комуналног предузећа „Чистоћа“ припремили су око 2.000 џакова са песком за бедеме на подручју градског гробља.

– Општина је обезбедила песак и џакове,а радници „Чистоће из свих служби,већ три дана активно раде на пуњењу џакова и транспорту до градског гробља, где се прави насип за одбрану од  поплава, рекао је технички руководилац ЈКП „Чистоћа“ Синиша Љубоја.

DSC_8699 DSC_8700

 

Величина слова: