Pomoć za interno raseljene sa Kosmeta
4. februara 2015.
FEDES na proleće
6. februara 2015.
Prikaži sve

Produženi boravak u školi „Milić Rakić – Mirko“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

boravak                     boravak%201

Jedina škola u našem gradu koja ima produženi boravak za đake prvog i drugog razreda,već drugu školsku godinu zaredom je Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“.

– Za ove mališane nastava se uvek odvija u prepodnevnim satima,a po završetku časova oni sa učiteljicom  Biljanom Jovanović uče i rade domaće zadatke,što je velika olakšica za roditelje koji kod kuće ne moraju da rade sa decom,rekla je direktorka Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ Ivana Radonjić i dodala da je ove godine u produženom boravku 16 đaka,da je u pitanju mešovita grupa sastavljena od učenika prvog i drugog razreda.

Prema rečima učiteljice Biljane Jovanović,radni dan za ove mališane počinje u 7 časova i 20 minuta,a po završetku časova deca ostaju u specijalno opremljenom prostoru za njihov rad i boravak do 16 časova.

– U školi deca sve završe i domaće zadatke i lekcije koje treba da nauče za sutradan. Knjige ne nose kući,što je opet prednost našeg produženog boravka,a završavajući sve u školi,deca uče da sve što treba da urade danas ne ostavljaju za sutra,naglasila je Jovanovićeva objašnjavajući da je dobro završiti zadatke odmah po završetku časova,dok je znanje još sveže.

Da je učenje prioritet u ovoj školi pokazuju odlični rezultati koje njeni učenici postižu na mnogim takmičenjima,ali ovde kažu da deca koja borave u produženom boravku mogu na različite načine i da se odmore po završetku školskih obaveza.

– Nastojimo da sve bude primereno njihovom uzrastu,počev od televizijskih sadržaja,društvenih igara i fizičke aktivnosti. Organizujemo i različite radionice kako bi deca razvijala maštu i talente koje imaju,a za koje ne znaju,kaže učiteljica Biljana Jovanović i dodaje da deca u okviru slobodnih aktivnosti mogu da izaberu na kom planu će razvijati svoja interesovanja.

Direktorka ove škole Ivana Radonjić ističe da deca u produženom boravku dobijaju užinu i ručak,a da je jelovnik sastavio nutricionista.

– Mališanima je obezbeđeno više vrsta mlečnih proizvoda i voća,ali i kuvanih jela. U dogovoru sa roditeljima se trudimo da ispoštujemo i želje dece,ali najvažnije nam je da im obezbedimo pre svega zdravu ishranu,podvukla je Radonjićeva ističući da za užinu i ručak roditelji na dnevnom nivou plaćaju oko 170 dinara.

Veličina slova: