Велика штета од глодара
6. новембра 2014.
О-рук представио пројекат Баци коску
10. новембра 2014.
Прикажи све

Професорка из Прокупља међу најбољима у Русији


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Професорка руског језика у прокупачкој Гимназији Зорица Ковачевић,на конкурсу Државног педагошког универзитета „Лав Николајевич Толстој“ у руском граду Тула,освојила је друго место. Реч је о Међународном конкурсу на тему „Руски језик и боравак у Русији,како је то утицало на моју каријеру“,на који је пристигло 208 радова из 25 земаља. Првонаграђени есеји били су из Литваније и Белорусије,другонаграђени из Кине и Србије,а трећенаграђени из Кине и Монголије.

– Веома ми је драго што је мој есеј са 59 од укупно 60 поена,колико је био максимум,освојио друго место. Ово представља личну потврду мог напредовања што се језика тиче,а школа би требало да буде задовољна тиме да за професора руског језика има особу,која је оцењена тако високом оценом,рекла је Зорица Ковачевић.

Из Србије на адресу овог руског универзитета стигло је пет радова,а награђен је само један,што потврђује стручност и познавање језика који ова професорка пуне 23 године преноси генерацијама ученика прокупачке Гимназије.

Само учествовање на оваквом једном конкурсу,поред редовних школских обавеза које има,показује да професорка Ковачевић заслужује сваку похвалу због жеље и воље да се докаже у земљи у којој је руски матерњи језик.

Руски град Тула се налази на 200 километара од Москве. Познат је по месту Јасна Пољана где се родио руски књижевник и мислилац,један од највећих руских романописаца Лав Николајевич Толстој,по коме поменути Универзитет и носи име.

Diploma 

Величина слова: