„Градски водовод“ наставља акцију наплате дугова
16. априла 2014.
Помоћ угроженима
23. априла 2014.
Прикажи све

Проглашена ванредна ситуација у општини Прокупље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На синоћ одржаној седници Штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље, којој је присуствовао и начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић, проглашена је ванредна ситуација на територији општине Прокупље.

bayen

– Проглашена је ванредна ситуација на територији Прокупља и по мени то је сасвим оправдано решење. Ситуација је тешка,није нимало лака нити ће се брзо поправити. На територији општина Прокупље и Куршумлија 22 лица је евакуисано, а оно што сам ја пренео локалном штабу је да било која помоћ која је неопходна од Републичког штаба биће упућена, али пре свега је фокус на спасавању људских живота. Апелујем на грађане да слушају шта им Општински штаб сугерише, јер то је у овом тренутку јако важно. Оно што нас посебно забрињава су најаве наставка падавина, а од понедељка се очекује и топљење снега услед пораста температуре,једноставно треба издржати 48 сати и сачувати људе,рекао је Предраг Марић и додао да се све снаге и капацитети општине морају ставити у функцију санирања стања, а уколико сама Општина то не може, Републички штаб ће пружити сваку помоћ.

maric

 Драма код Подинског моста

Две особе које су аутом покушале да пређу Подински мост, услед набујале реке нашли су се у води, тако да су их припадници Сектора за ванредне ситуације чамцима спасили, рекао је Владо Племић представник Сектора за ванредне ситуације додајући да поплавни талас на подручју Прокупља полако почиње да стагнира и да се упутио ка правцу Житорађе.

teniski

Величина слова: