Ђурђевдански концерт
13. маја 2016.
Пријем за сараднике и волонтере
17. маја 2016.
Прикажи све

Проглашени најбољи филмови

ff14

 Пети Прокупачки фестивал кратког филма завршен је доделом награда најбољим филмским остварењима у пет категорија,

Жири је радио у саставу филмски критичар Дејан Дабић,организатор Фестивала Жикица Јовановић и глумица и директорка Дома културе Тијана Петровић.

Према њиховој оцени за најбољи домаћи филм проглашен „Ђурђевак црвени“ Хаџи Александра Ђуровића,а специјална наградуа у овој категорији припала је „Бритви“ Рајка Ристановића и „Коренима зла“ Желимира Гвардиола.

ff17 ff11

Најбољи играни филм је хрватски „Пикник“ Јуре Павловића,а специјално признање у истој категорији добили су филмови „Sanctuay” Jay Menez USA и „Unripe cherries“Небојше Јовановик из Македоније.

 За најбољи анимирани филм ове године жири је прогласио „The men who wouldnt die“ Гоце Цветановског и Македоније,а специјално признање у истој категорији добио је „We cant live without cosmos“ Константина Бробзита из Русије.

Овај пут најбољи документарни филм стигао нам је из Немачке под називом „Faint“ аутора Plaskura Natalie,а специјално признање припало је „Lili“ Calosa Lascano из Аргентине.

Организатор овог фестивала Жикица Јовановић је истакао да је Фестивал на велико задовољство и учесника и публике наставио да расте.

-Ове године смо имали десетак аутора из Србије и региона и веома сам задовољан што је Прокупачки фестивал кратког филма потврдио своје место на светској мапи филмских фестивала. И гости су задовољни програмом,али и гостопримством. Они су,како су нам рекли,одавде понели само лепе утиске,које ће врло радо поделити у свом крају,али и свуда где буду гостовали,нагласио је Јовановић.

Госте и организаторе Фестивала овом приликом поздравила је и већница за културу Милица Ерић,истакавши да је ова манифестација заузела важно место не само у нашем граду,већ и шире.

Уметност је језик речи који сви разумемо,зато желим Фестивалу кратког филма да потраје још много година. Желим вам да и на наредним фестивалима имате  много квалитетних филмова,бројну публику и госте из свих крајева света,а ми смо ту да вам будемо подршка да у томе и успете,истакла је испред Општине Прокупље Ерић.

Пети Прокупачки фестивал кратког филма одржан је под покровитељством Општине Прокупље,а у организацији Филм клуба Прокупље и сарадњи прокупачког Дома културе и галерије „Фил-арт“.

Ове године на адресу Фестивала стигло 1639 филмова,од којих се 60 званично такмичило за награде.

  

Величина слова: