Ускоро почиње Прокупачки фестивал кратког филма
16. априла 2015.
Воћари и пчелари на заједничком задатку
20. априла 2015.
Прикажи све

ПРОГРЕС финансира инфраструктурне пројекте


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

evroprogres%20logo

У оквиру Програма Европски ПРОГРЕС расписан је јавни позив за подношење инфраструктурних пројеката,за које је из фонда Европске уније и Владе Швајцарске издвојено 3,5 милиона евра.

Средства су предвиђена за развој инфраструктуре,чиме би се побољшао квалитет живота и економска ситуација у 34 општине југоисточне и југозападне Србије.

У прву категорију спадају пројекти социјалне инфраструктуре,као што су обнова и изградња школа,предшколских установа,спортских објеката,пројекти који доприносе побољшању услова живота рањивих група,укључујући и Роме,комуналне инфраструктуре,смањењу загађености и побољшању енергетске ефикасности и пројекти управљања отпадом.

За инфраструктурне пројекте предвиђено је од 100 до 200 хиљада евра по пројекту,док је за пројекте економског развоја издвојено 100-300 хиљада евра појединачно,као и обавезно учешће локалне самоуправе са 10 до 49% средстава.

Пројекти се могу припремити у партнерству са другим општинама,комуналним предузећима,организацијама цивилног друштва. Свака општина може поднети највише два пројекта,док ће средства бити одобрена за максимално један пројекат по овом јавном позиву,који траје до 28. априла.

Општина Прокупље је једна од 34 локалне заједнице у којима се реализују пројекти у оквиру Програма Европски ПРОГРЕС. 

Величина слова: