Uskoro počinje Prokupački festival kratkog filma
16. aprila 2015.
Voćari i pčelari na zajedničkom zadatku
20. aprila 2015.
Prikaži sve

PROGRES finansira infrastrukturne projekte


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

evroprogres%20logo

U okviru Programa Evropski PROGRES raspisan je javni poziv za podnošenje infrastrukturnih projekata,za koje je iz fonda Evropske unije i Vlade Švajcarske izdvojeno 3,5 miliona evra.

Sredstva su predviđena za razvoj infrastrukture,čime bi se poboljšao kvalitet života i ekonomska situacija u 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije.

U prvu kategoriju spadaju projekti socijalne infrastrukture,kao što su obnova i izgradnja škola,predškolskih ustanova,sportskih objekata,projekti koji doprinose poboljšanju uslova života ranjivih grupa,uključujući i Rome,komunalne infrastrukture,smanjenju zagađenosti i poboljšanju energetske efikasnosti i projekti upravljanja otpadom.

Za infrastrukturne projekte predviđeno je od 100 do 200 hiljada evra po projektu,dok je za projekte ekonomskog razvoja izdvojeno 100-300 hiljada evra pojedinačno,kao i obavezno učešće lokalne samouprave sa 10 do 49% sredstava.

Projekti se mogu pripremiti u partnerstvu sa drugim opštinama,komunalnim preduzećima,organizacijama civilnog društva. Svaka opština može podneti najviše dva projekta,dok će sredstva biti odobrena za maksimalno jedan projekat po ovom javnom pozivu,koji traje do 28. aprila.

Opština Prokuplje je jedna od 34 lokalne zajednice u kojima se realizuju projekti u okviru Programa Evropski PROGRES. 

Veličina slova: