Нема повећања цена за изношење смећа
2. фебруара 2017.
Саопштење Општине Прокупље
6. фебруара 2017.
Прикажи све

Производи органске производње имају тржиште


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

organska%20proizvodnja

 Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић посетио је пољопривредно газдинство Љубинка Васиљевића у Горњој Речици који се годинама бави органском производњом.

– Три регистрована пољопривредна газдинства на територији прокупачке општине бави се органском производњом. Оваква производња из године у годину се повећава,а производи су све више тражени на домаћем и иностраном тржишту,изјавио је Пауновић и дадао да ће локална самоуправа на одређен начин стимулисати да се овом производњом крене што већи број младих пољопривредника.

Према његовим речима Општина Прокупље стално повећава средства намењена за развој и унапређење пољопривредне производње.

organska%20proizvodnja2

-Пре две године из буџета за пољопривреду усмерено је три,прошле године пет,а ове године седам милиона динара,изјавио је Пауновић и нагласио да је интерес пољопривредника да формирају своја удружења.

-Са органском пољопривредном производњом бавим се неколико година. Ова производња обавља се без хемијских средстава и контролисана је од стране стручњака,истиче Васиљевић и додаје да све своје производе пласира на тржиште Војводине и Београда.

organska%20proizvodnja3

У свом воћњаку од 5,5 хектара прошле године произвео је 15 тона крушака,четири шљиве,три јабуке и 3,5 тоне дуње.

Током 2016.године је на површини од 1,5 хектара произвео три тоне лука и четири тоне кромпира.

– У наредном периоду планирам да направим једну хладњачу и мали погон за прераду воћа како би уз већу финализацију производње имао и већу економску добит,истакао је Васиљевић.   

Величина слова: