Вулин – Чувајте сећање на “гвоздене” јунаке
6. новембра 2017.
Богат програм за Дан школе
8. новембра 2017.
Прикажи све

Пројекат дао добре резултате


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

obilazak%20polj_%2011

Пројекат  Министарства пољопривреде,водопривреде и шумарства под називом „Повећање квалитета млека применом добре хигијенске праксе на пољопривредним газдинствима“ на подручју прокупачке општине дао је добре резултате,изјавио је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић који је данас обишао газдинство Слађане Радосављевић у селу Мађаре.

Основни циљ пројекта  је био је смањење микроорганизама и  бактерија по литри млека

Пауновић  је нагласио да је реализација  овог пројекта и резултати  који су остварени  добар пример како треба да се успостави сарадња између стручњака и самих произвођача.

-Уз примену нових научних достигнића и стандарда и ангажовању саветодаваца  резултати неће изостати,истиче он и наглашава да је газдинство Радосављевића пример добре праксе којег треба следити.

Саветодавац  за сточарство  Пољопривредно стручне службе у Прокупљу Душка Петровић изјавила је да је пројекат на подручју наше општине трајао шест месеци.

-У  газдинству  Радосављевића на почетку је било 335 хиљада микроорганизама по литри млека али се након побољшања  хигјене у  шталама, правилним поступком приликом муже,хигијеном опреме за млеко и другим предузетим мерама квалитет се побољшао,изјавила је она и додала да је на крају пројекта забележено 17 хиљада микроорганизама по литри млека.

– Све савете саветодавца  из ПСС применила сам у пракси што је довело до знатног побољшања квалитета млека и сада очекујем да се у најскорије време рачунају и ти параметри за одређивање откупне цене млека а не само по масној јединици, рекла је Слађана Радосављевић.  

krave%2011

Величина слова: