Zamena uličnih sijalica na seoskom području
19. avgusta 2015.
Reorganizacija rada u Urgentnom odeljenju
21. avgusta 2015.
Prikaži sve

Projekat zapošljava osobe sa invaliditetom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

cereb_paraliza

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Prokuplje prihvatila je projekat Društva za cerebralnu i dečiju paralizu pod nazivom „Poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom“. Na osnovu ovog projekta,na određeno vreme radno će biti angažovana dva lica.

– Nakon raspisivanja Javnog poziva odmah smo pristupili izradi projekta,na osnovu kojeg će na određeno vreme biti radno angažovane osobe sa invaliditetom. Od 1. septembra do 1. decembra u prostorijama Društva radiće dva naša člana,izjavila je tehnički sekretar Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u Prokuplju Marija Stojanović i dodala da će zaposlenim licima ovo tromesečno radno angažovanje mnogo značiti.

Po njenim rečima,ova organizacija,koja je formirana pre nekoliko meseci,već je realizovala mnoge akcije,kao što su podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijim članovima,organizovanje kulturnih manifestacija i izleta.

Jedan od onih koji će biti uposlen u naredna tri meseca je Goran Čaprić. On napominje da će mu ovo privremeno radno angažovanje mnogo značiti

– Za osobe sa invaliditetom svako zaposlenje,pa makar ono bilo i privremeno,mnogo znači. Ovakvim akcijama lokalna samouprava i država pokazuju da su i osobe sa invaliditetom sastavni deo našeg društva,rekao je on i naglasio da očekuje da će ovakih javnih poziva za zapošljaanje osoba sa invaliditetom biti i u narednom periodu.

Novčanu naknadu zaposlena lica primaće od Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala u Prokuplju. 

Veličina slova: