Аудиција за нове глумце
5. септембра 2017.
Следи наставак радова
7. септембра 2017.
Прикажи све

Пројекте финансира Европска унија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Током протеклих врелих месеци чланови Друштва за церебралну и дечију парализу Прокупља нису знали за одмор. Стално су били ангажовани на пружању различитих водова помоћи члановима,особама са инвалидитетом,болесним и старим лицима.

Технички секретар Друштва Марија Стојановић рекла је да они,у сарадњи са Националном службом за запошљавање-филијалом у Прокупљу,тренутно реализују два пројекта које финансира Европска унија.

– У наредна четири месеца реализоваћемо два пројекта,и то Помоћ и нега у кући старима и особама са инвалидитетом и Подршка особама са инвалидитетом. Вредност ових пројеката износи око милиона динара,изјавила је она додавши да ће на реализацији ових пројеката бити ангажовано осам особа,од којих четири особе са инвалидитетом.

Према њеним речима ангажоване особе пружаће различите видове помоћи у кући особама са инвалидитетом и старима,као што су куповина лекова и намирница,плаћање рачуна,одлазак код лекара и другим установама.

– Један пројекат се односи на унапређење рада самог удружења,рекла је Марија Стојановић истакавши да су у свом раду увек имали добру сарадњу и подршку Центра за социјални рад,Дома здравља,Болнице,локалне самоуправе и других установа и институција.

Говорећи о реализацији пројеката Кућице за птице”,који финансира Министарство за рад,борачка и социјална питања у укупној вредности од 310 хиљада динара,она је нагласила да он траје до краја септембра.

Укупна вредност овогодишњих пројеката,по речима техничког секретара,износи близу пет милиона динара.

cerebralna%20paraliza

Величина слова: