Audicija za nove glumce
5. septembra 2017.
Sledi nastavak radova
7. septembra 2017.
Prikaži sve

Projekte finansira Evropska unija


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Tokom proteklih vrelih meseci članovi Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja nisu znali za odmor. Stalno su bili angažovani na pružanju različitih vodova pomoći članovima,osobama sa invaliditetom,bolesnim i starim licima.

Tehnički sekretar Društva Marija Stojanović rekla je da oni,u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje-filijalom u Prokuplju,trenutno realizuju dva projekta koje finansira Evropska unija.

– U naredna četiri meseca realizovaćemo dva projekta,i to Pomoć i nega u kući starima i osobama sa invaliditetom i Podrška osobama sa invaliditetom. Vrednost ovih projekata iznosi oko miliona dinara,izjavila je ona dodavši da će na realizaciji ovih projekata biti angažovano osam osoba,od kojih četiri osobe sa invaliditetom.

Prema njenim rečima angažovane osobe pružaće različite vidove pomoći u kući osobama sa invaliditetom i starima,kao što su kupovina lekova i namirnica,plaćanje računa,odlazak kod lekara i drugim ustanovama.

– Jedan projekat se odnosi na unapređenje rada samog udruženja,rekla je Marija Stojanović istakavši da su u svom radu uvek imali dobru saradnju i podršku Centra za socijalni rad,Doma zdravlja,Bolnice,lokalne samouprave i drugih ustanova i institucija.

Govoreći o realizaciji projekata Kućice za ptice”,koji finansira Ministarstvo za rad,boračka i socijalna pitanja u ukupnoj vrednosti od 310 hiljada dinara,ona je naglasila da on traje do kraja septembra.

Ukupna vrednost ovogodišnjih projekata,po rečima tehničkog sekretara,iznosi blizu pet miliona dinara.

cerebralna%20paraliza

Veličina slova: