Велика научна журка у Плочнику
20. маја 2016.
Промоција Омладинског форума „Власина 2016“
24. маја 2016.
Прикажи све

Пројекти за унапређење положаја Рома


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Општина Прокупље једна је од 34 општине у Србији које су обухваћене развојним програмом Европски ПРОГРЕС. У оквиру овог програма расписан је јавни позив за доделу бесповратних средстава организацијама цивилног друштва које се баве унапређењем положаја ромске заједнице.

Активности из овог програма усмерене на област образовања,запошљавања,становања,социјалне и здравствене заштите ромске популације финансира  Европска унија и Влада Швајцарске са 150.000 евра.

– Европска унија и Влада Швајцарске путем овог позива пружају подршку ромској заједници у Србији да се активно укључи у иницирање и спровођење мера за социјалну укљученост Рома и Ромкиња. Препознали смо и подржаћемо потенцијал ромске заједнице да начини искораке у интеграцији у друштво и тако унапреди свој положај,рекао је Грем Тиндал,менаџер Европског ПРОГРЕСА.

Свака организација може да поднесе само један предлог пројекта,а сваком подносиоцу пројекта може бити додељен само један грант у вредности од најмање 2.000 и највише 10.000 евра бесповратне помоћи у динарској противвредности.

– Процена пројекта је конкурентни процес који ће се спроводити у две фазе. Прва фаза подразумева достављање концепта пројекта,док ће у другој фази апликанти који уђу у ужи избор бити позвани да похађају Програм обуке,кроз који желимо да ојачамо њихове капацитете за спровођење мера у циљу побољшања друштвено економског положаја ромске популације,казала је Ана Недељковић,менаџерка сектора за добро управљање и социјалну укљученост у оквиру програма Европски ПРОГРЕС.

Конкурс је отворен до 4. јула,а више информација о самом позиву,као и детаљна документација за пријављивање доступни су на сајту Европског ПРОГРЕСА.

progres

Величина слова: