Velika naučna žurka u Pločniku
20. maja 2016.
Promocija Omladinskog foruma „Vlasina 2016“
24. maja 2016.
Prikaži sve

Projekti za unapređenje položaja Roma


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Opština Prokuplje jedna je od 34 opštine u Srbiji koje su obuhvaćene razvojnim programom Evropski PROGRES. U okviru ovog programa raspisan je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva koje se bave unapređenjem položaja romske zajednice.

Aktivnosti iz ovog programa usmerene na oblast obrazovanja,zapošljavanja,stanovanja,socijalne i zdravstvene zaštite romske populacije finansira  Evropska unija i Vlada Švajcarske sa 150.000 evra.

– Evropska unija i Vlada Švajcarske putem ovog poziva pružaju podršku romskoj zajednici u Srbiji da se aktivno uključi u iniciranje i sprovođenje mera za socijalnu uključenost Roma i Romkinja. Prepoznali smo i podržaćemo potencijal romske zajednice da načini iskorake u integraciji u društvo i tako unapredi svoj položaj,rekao je Grem Tindal,menadžer Evropskog PROGRESA.

Svaka organizacija može da podnese samo jedan predlog projekta,a svakom podnosiocu projekta može biti dodeljen samo jedan grant u vrednosti od najmanje 2.000 i najviše 10.000 evra bespovratne pomoći u dinarskoj protivvrednosti.

– Procena projekta je konkurentni proces koji će se sprovoditi u dve faze. Prva faza podrazumeva dostavljanje koncepta projekta,dok će u drugoj fazi aplikanti koji uđu u uži izbor biti pozvani da pohađaju Program obuke,kroz koji želimo da ojačamo njihove kapacitete za sprovođenje mera u cilju poboljšanja društveno ekonomskog položaja romske populacije,kazala je Ana Nedeljković,menadžerka sektora za dobro upravljanje i socijalnu uključenost u okviru programa Evropski PROGRES.

Konkurs je otvoren do 4. jula,a više informacija o samom pozivu,kao i detaljna dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na sajtu Evropskog PROGRESA.

progres

Veličina slova: