Фудбалери и кошаркаши са новим тренерима
22. октобра 2014.
Асфалтирање градских улица
24. октобра 2014.
Прикажи све

Прокупачки еколошки филм добио међународну награду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

autor        plakat

Документарни филм Аладин и чаробна канта",прокупачког редитеља Жикице Јовановића, добитник је специјалне награде на 41. Међународном фестивалу еколошког филма ЕКОТОП у Братислави. 

– Пресрећан сам због ове награде и поносан да ће име наше земље бити презентовано и на овај начин,казао је Јовановић. Он је објаснио да филм говори о раднику градске чистоће Аладину, који се већ 20 година не одваја од своје канте са точкићима и додао да филм има поруку у смислу велике важности очувања здраве животне средине, као и да на сваки начин морамо утицати на подизање свести људи о том значају. 

Поред Јовановића, који је и сценариста,на филму су радили Владан Милутиновић,продуцент,Војкан Аранђеловић,сниматељ,музику потписали Ивица Траиловић и Драган Бабић и преводилац на енглески Снежана Илић. 

Овај филм већ је добио Бронзану Дијану на филмском фестивалу у Аустрији и признање жирија на Кинокимериа фестивалу у Херсону у Украјини. До сада је уврштен у званичан прогам 40 фестивала кратког филма широм света. Величина слова: