Privreda traži nove smerove
31. januara 2017.
Zabeležen rekordan odstrel
2. februara 2017.
Prikaži sve

Prokupački pesnici zapaženi u Paraćinu

 kv 

Pesnici Književnog društva  „Rade Drainac“ nedavno su gostovali u Paraćinu gde su na tamošnjem,dvadeset trećem  po redu Svetosavskom književnom maratonu  imali zapažen nastup.

-Saradnja našeg grada i Paraćina je veoma uspešna. Oni dolaze kod nas i mi njih posećujemo. Ovaj susret među pesnicima iz cele Srbije označava lep početak godine,koji ubrzo dobije nastavak na našim Sretenjskim susretima, rekao je urednik programa u prokupačkom Domu kulture Saša Milovanović.

 

kv2

On je dodao da su pored njega,ove godine na maratonu učestvovali i Milena Perić Miloš Stojiljković i Goran Pop Antanasković.
-Iako najmlađa,najzapaženija učesnica ovog maratona bila je naša Milena,što je svakako važno i za nju,ali i za naše društvo. Ona već sada veoma zrelo stvara i isto tako  kazuje to što piše,istakao je Milovanović.
Na Svetosavskom književnom maratonu u Paraćinu predstavljen je i zbornik radova „Svetoplički pesnički maraton“ koji je obuhvatio stvaralaštvo pesnika u periodu od 2012. do 2016. godine.

kv3

Reč je o pesnicima koji su u ovom periodu nagrađeni na maratonu ili su im pesme visoko vrednovane od strane žirija.Od prokupačkih pesnika u ovom  zborniku su zastupljene i pesme Dragana  Borisavljevića,Ljubiše Krasića i Saše Milovanovića.
-Naše kolege po peru iz Paraćina,ali i drugih gradova očekujemo već 17. februara na ovogodišnjim,dvanaestim Sretenjskim susretima. Ove godine ćemo po treći put dodeliti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje. Očekujemo da se i na njima naši najmlađi stvaraoci,članovi Književne omladine Prokuplja  predstave u najboljem svetlu i nastave „pesničkim stopama“svojih zapaženih prethodnika,Srbijanke Veličković,sada Stanković,Kristine Stamenković i Marine Ilić,podvukao je Saša Milovanović.

kv4n

Laureati Sretenjske povelje i Sretenjskog odličja 2015. godine bili su pesnici  Milivoje Krstić i Anastasija Cvijanović iz Prokuplja,a 2016. Olga Mančić Ružić i Danijel Matić iz Paraćina.

Veličina slova: