Привреда тражи нове смерове
31. јануара 2017.
Забележен рекордан одстрел
2. фебруара 2017.
Прикажи све

Прокупачки песници запажени у Параћину


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 kv 

Песници Књижевног друштва  „Раде Драинац“ недавно су гостовали у Параћину где су на тамошњем,двадесет трећем  по реду Светосавском књижевном маратону  имали запажен наступ.

-Сарадња нашег града и Параћина је веома успешна. Они долазе код нас и ми њих посећујемо. Овај сусрет међу песницима из целе Србије означава леп почетак године,који убрзо добије наставак на нашим Сретењским сусретима, рекао је уредник програма у прокупачком Дому културе Саша Миловановић.

 

kv2

Он је додао да су поред њега,ове године на маратону учествовали и Милена Перић Милош Стојиљковић и Горан Поп Антанасковић.
-Иако најмлађа,најзапаженија учесница овог маратона била је наша Милена,што је свакако важно и за њу,али и за наше друштво. Она већ сада веома зрело ствара и исто тако  казује то што пише,истакао је Миловановић.
На Светосавском књижевном маратону у Параћину представљен је и зборник радова „Светоплички песнички маратон“ који је обухватио стваралаштво песника у периоду од 2012. до 2016. године.

kv3

Реч је о песницима који су у овом периоду награђени на маратону или су им песме високо вредноване од стране жирија.Од прокупачких песника у овом  зборнику су заступљене и песме Драгана  Борисављевића,Љубише Красића и Саше Миловановића.
-Наше колеге по перу из Параћина,али и других градова очекујемо већ 17. фебруара на овогодишњим,дванаестим Сретењским сусретима. Ове године ћемо по трећи пут доделити Сретењску повељу и Сретењско одличје. Очекујемо да се и на њима наши најмлађи ствараоци,чланови Књижевне омладине Прокупља  представе у најбољем светлу и наставе „песничким стопама“својих запажених претходника,Србијанке Величковић,сада Станковић,Кристине Стаменковић и Марине Илић,подвукао је Саша Миловановић.

kv4n

Лауреати Сретењске повеље и Сретењског одличја 2015. године били су песници  Миливоје Крстић и Анастасија Цвијановић из Прокупља,а 2016. Олга Манчић Ружић и Данијел Матић из Параћина.

Величина слова: