Arizanska priča gostovala u Dimitrovgradu
13. novembra 2015.
Gimnastičari ponovo zapaženi
17. novembra 2015.
Prikaži sve

Prokupački planinari odlični domaćini

planinariiiiiiiiiii

Prva Republička planinarska akciji „Mala toplička transverzala“ u organizaciji Planinarsko – skijaškog kluba „Toplica“  Prokuplje i Planinarskog saveza Srbije okupila je 420 planinara iz 35 planinarskih klubova Srbije. Najmlađi učesnik akcije koja je trajala dva dana bio je šestogodišnji Strahinja Petković iz Leskovca,a najstariji devedesetšestogodišnja Jelena Minardi iz Niša.

Akcija je tokom prvog dana podrazumevala tri pešačke ture koje su polazile sa Belog Kamena i svih 420 planinara učestvovalo je u njima. Jedna je podrazumevala dolazak do Bandere,druga do Jovine glave,a treća do Rgajskog grada. U nedelju je deo planinara prošao pešačku turu u dužini od 18 kilometara,od Belog Kamena preko Pasjače do Rastovnice i nedavno otvorenog Planinarskog doma.

-Zadovoljni smo odzivom naših planinara koji su učestvovali u akciji. Trudili smo se da budemo dobri domaćini. Uručili smo zahvalnice najmlađem i najstarijem učesniku,a za sve je obezbeđen i besplatan ručak,kaže predsednik Planinarsko-skijaškog kluba „Toplice“ Darko Žarić.

On je izrazio zadovoljstvo što je u planinarskoj akciji učesvovao i veliki broj dece. Tako je samo aleksinačko Planinarsko društvo „Železničar“ dovelo grupu od dvadesetak osnovaca.

Mala Toplička transverzala podrazumeva planinaske staze u dužini od 120 kilometara od Prokuplja do Đavolje Varoši i ovo treći put da se organizuje akcija,ali ove godine prvi put je dobila status republičke akcija.

planinariiiiiiiiiii%201

 
 
 
 
Veličina slova: