Projekat zapošljava osobe sa invaliditetom
20. avgusta 2015.
Još jedna zbirka umetničkih slika
24. avgusta 2015.
Prikaži sve

Prokupčani na manifestaciji „Dani šljiva“ u Blacu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

blace%20burgic blace%20sljiva

Od 21. do 23.avgusta u Blacu će biti održana privredno-turistička i kulturna manifestacija pod nazivom „Dani šljiva“. Na ovoj tradicionalnoj,13. po redu manifestaciji,očekuje se dolazak više desetina hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva.

– Tokom trajanja mini sajma posvećenom šljivi,svoje proizvode izložiće mnogobrojni proizvođaći poljoprivrednih i drugih mašina koje se koriste u voćarskoj proizvodnji,a biće izloženi i proizvodi od šljive i drugog voća,izjavio je predsednik Opštine Blaca Ivica Burgić i dodao da će svoje proizvode izložiti i proizvođaći mašina,šljiva i gotovih proizvoda od voća iz Prokuplja i drugih topličkih opština.

On naglašava da očekuje dolazak velikog broja voćara iz  Prokuplja i zbog toga što su planirana mnogobrojna predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti proizvodnje i zaštite voća.

Predsednik Burgić naglašava da očekuje da tokom boravka u Blacu prokupački voćari,vlasnici hladnjača i prerađivači voća razmene iskustva o svom radu sa drugim proizvođaćima iz zemlje i inostranstva i uspostave poslovne kontakte.

U kulturnom delu programa planirano je učešće najpoznatijih pevača i grupa iz  Srbije.

Očekuje se da najveći broj posetilaca bude tokom koncerta Svetlane Cece Ražnjatović,zakazanog za nedelju,23. avgusta sa početkom u 22 časa i 15 minuta.

Veličina slova: