Јавна презентација
10. марта 2017.
Јубилеј школе
13. марта 2017.
Прикажи све

Прокупчани заинтересовани за француски филм


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

frNCUSKI%20FILM1 

Петодневни француски караван у Прокупљу је отворен  пројекцијом филма „Газеле“. Са овим филмским фестивалом у наш град стигла је и директорка француског института у Нишу Марион Вио.

Она је у току дана у прокупачким школама одржала радионице,на којима је са децом разговарала о историји и култури.
-Настојаћу и убудуће да радим на томе да наша сарадња буде јача и чвршћа. Заиста ми је драго што овде  пуно људи и деце воли француски језик и културу. Овај филмски фестивал је први пут у Прокупљу,али сигурно не и последњи,истакла је Марион.
 
Прокупачка публика је са великом пажњом и интересовањем пратила филм „Газеле“,а међу публиком је највише било ученика и наставника француског језика из прокупачких школа.
 
Остали филмови овог каравана,биће приказани такође у музеју и то 13. 14. и 15. марта у 19 часова.
Сви они који воле француски филм,сада могу да уживају у најновијим филмским остварењима из ове земље и у нашем граду,захваљујући  Филм клубу Прокупље,Удружењу српско-француског пријатељства „ Генерал Шарл Траније“ у Прокупљу,али и Француском институту у Нишу и Народном музеју Топлице. 
Величина слова: