Javna debata energetska efikasnost
16. oktobra 2013.
Održana debata o energetskoj efikasnosti
21. oktobra 2013.
Prikaži sve

Prokupčanin Marko Vulić prvak u plivanju

Na Međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom,koji je pre nekoliko dana održan u Rijeci u Hrvatskoj,takmičili su se i plivači Akademskog plivačkog kluba „Delfin“ iz Niša. Osim takmičara iz Srbije na ovom mitingu učestvovali su i plivači iz Hrvatske,Crne Gore i Slovenije.

Za plivački klub iz Niša takmiči se i Marko Vulić iz Prokuplja. Iako bez jedne ruke on je na ovom Međunarodnom mitingu ostvario izvanredne rezultate. On je u disciplini delfin na 50 metara osvojio prvo mesto sa vremenom od 41,16 sekundi. U disciplini 50 metara prsno zauzeo je drugo mesto sa vremenom od 44,99 sekundi.

– U obe discipline ostvario sam lični rekord. Zadovoljan sam učešćem na ovom Međunarodnom mitingu koje je i moje prvo takmičenje,rekao je šampion iz Prokuplja koji ističe da se plivanjem počeo baviti pre pet meseci. Prokupački plivač ima treninge četiri puta nedeljno u zatvorenom bazenu u Nišu.

– Troškove odlaska u Niš na treninge,kao i učešće na Međunarodnom takmičenju sam plaćam. Očekujem da ću upornim radom u najskorije vreme ostvariti takve rezultate,koji će mi omogućiti da u najskorije vreme plivam i za reprezentaciju Srbije,rekao je Vulić i dodao da se on već sada priprema za Međunarodni miting plivača osoba sa invaliditetom,koji će se u februaru naredne godine održati u Malmeu u Švedskoj.    

DSC_0214           

1396789_10200834129271582_444413113_o               

 

Veličina slova: