Гради се пут Југовац-Горње Кординце
23. новембра 2017.
Завршена реконструкција пута и моста
25. новембра 2017.
Прикажи све

Прокупље се бори против насиља над женама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 dom%20kulture%20osvetljenj

Општина Прокупље узела је учешће у глобалној кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“, која ће трајати од 25. новембра до 10. децембра

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић најављује, да ће у знак подршке овој  кампањи  зграда Дома културе бити осветљена наранџастим светлом које симболизује свест,  оптимизам и светлу будућност.

narandzasta

–  Насиље над женама је недопустиво и сматрам да се против њега треба борити свакодневно заједничким активностима свих друштвених фактора, који могу позитивно да делују на решавање овог проблема. Наша локална самоуправа ће у наредном периоду посебну пажњу у решавању овог проблема посветити деловању у правцу  едукације и превенције, рекао је Симоновић и подвукао је, да је поносан што се Општина Прокупље укључила у ову кампању.

Он је нагласио да је недавно реновирана и репрезентативна зграда Дома културе изабрана да буде симбол кампање, јер се налази на месту где ће привући пажњу великог броја самих Прокупчана али и оних који пролазе кроз наш град и на тај начин указати на значај решавања проблема насиља над женама.  

У оквиру ове кампање 2. децембра у Прокупљу у Народном музеју Топлице одржаће се трибина која ће окупити стручњаке из области борбе против насиља над женама, којој ће присуствовати и оснивач и чланица Женске парламентарне  мреже и чланица Одбора за одбрану и унутрашње послове, народни посланик Дубравка Филиповски. Општина Прокупље позива све заинтересоване да узму учешће на овој трибини.

 

 

Величина слова: