Gradi se put Jugovac-Gornje Kordince
23. novembra 2017.
Završena rekonstrukcija puta i mosta
25. novembra 2017.
Prikaži sve

Prokuplje se bori protiv nasilja nad ženama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 dom%20kulture%20osvetljenj

Opština Prokuplje uzela je učešće u globalnoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja će trajati od 25. novembra do 10. decembra

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović najavljuje, da će u znak podrške ovoj  kampanji  zgrada Doma kulture biti osvetljena narandžastim svetlom koje simbolizuje svest,  optimizam i svetlu budućnost.

narandzasta

–  Nasilje nad ženama je nedopustivo i smatram da se protiv njega treba boriti svakodnevno zajedničkim aktivnostima svih društvenih faktora, koji mogu pozitivno da deluju na rešavanje ovog problema. Naša lokalna samouprava će u narednom periodu posebnu pažnju u rešavanju ovog problema posvetiti delovanju u pravcu  edukacije i prevencije, rekao je Simonović i podvukao je, da je ponosan što se Opština Prokuplje uključila u ovu kampanju.

On je naglasio da je nedavno renovirana i reprezentativna zgrada Doma kulture izabrana da bude simbol kampanje, jer se nalazi na mestu gde će privući pažnju velikog broja samih Prokupčana ali i onih koji prolaze kroz naš grad i na taj način ukazati na značaj rešavanja problema nasilja nad ženama.  

U okviru ove kampanje 2. decembra u Prokuplju u Narodnom muzeju Toplice održaće se tribina koja će okupiti stručnjake iz oblasti borbe protiv nasilja nad ženama, kojoj će prisustvovati i osnivač i članica Ženske parlamentarne  mreže i članica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, narodni poslanik Dubravka Filipovski. Opština Prokuplje poziva sve zainteresovane da uzmu učešće na ovoj tribini.

 

 

Veličina slova: