Превентивни прегледи за запослене
3. децембра 2015.
Обележен Међународни дан волонтера
7. децембра 2015.
Прикажи све

Промоција књиге Слободана Шијана

biblioteka%20sijan

Књига прослављеног редитеља Слобода Шијана „Филмус“,која је проглашена за најлепшу књигу на београдском Сајму књига,синоћ је у Народној библиотеци представљена прокупачкој публици.

Прилику да упознају редитеља,сликара,уметника,писца,искористили су бројни Прокупчани,љубитељи писане речи и стваралаштва овог свестраног уметника.

Посетиоцима књижевне трибине представљени су поједини делови најлепшег овогодишњег издања,као и занимљиве појединости у настајању ове књиге. Редитељ је нагласио да ово није књига о његовим сарадницима,већ о његовим коренима.

– То је нешто из чега осећам да вучем корене. Мислим да је то било једно велико ослобађање од колотечине и неког шаблонског размишљања прављења филмова,казао је Шијан.

Промоцији књиге присуствовали су и полазници Школе филма,којима је редитељ поручио да стварају без страха од грешака.

– Једина грешка коју можете да направите у животу јесте да притиснете дугме камере. Само снимајте,не можете да погрешите.

Ова књига,према речима уредника Гојка Тешића,садржи синтезу различитих уметности,све типично шијановско. Препоручио је ово дело као историју модерног филма и као аутобиографски роман прослављеног редитеља. 

biblioteka%20sijan1

Величина слова: