Preventivni pregledi za zaposlene
3. decembra 2015.
Obeležen Međunarodni dan volontera
7. decembra 2015.
Prikaži sve

Promocija knjige Slobodana Šijana


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

biblioteka%20sijan

Knjiga proslavljenog reditelja Sloboda Šijana „Filmus“,koja je proglašena za najlepšu knjigu na beogradskom Sajmu knjiga,sinoć je u Narodnoj biblioteci predstavljena prokupačkoj publici.

Priliku da upoznaju reditelja,slikara,umetnika,pisca,iskoristili su brojni Prokupčani,ljubitelji pisane reči i stvaralaštva ovog svestranog umetnika.

Posetiocima književne tribine predstavljeni su pojedini delovi najlepšeg ovogodišnjeg izdanja,kao i zanimljive pojedinosti u nastajanju ove knjige. Reditelj je naglasio da ovo nije knjiga o njegovim saradnicima,već o njegovim korenima.

– To je nešto iz čega osećam da vučem korene. Mislim da je to bilo jedno veliko oslobađanje od kolotečine i nekog šablonskog razmišljanja pravljenja filmova,kazao je Šijan.

Promociji knjige prisustvovali su i polaznici Škole filma,kojima je reditelj poručio da stvaraju bez straha od grešaka.

– Jedina greška koju možete da napravite u životu jeste da pritisnete dugme kamere. Samo snimajte,ne možete da pogrešite.

Ova knjiga,prema rečima urednika Gojka Tešića,sadrži sintezu različitih umetnosti,sve tipično šijanovsko. Preporučio je ovo delo kao istoriju modernog filma i kao autobiografski roman proslavljenog reditelja. 

biblioteka%20sijan1

Veličina slova: