Успех на Конгресу здравствених радника
5. новембра 2014.
Завршена берба кукуруза
7. новембра 2014.
Прикажи све

Промоција лепоте родног краја

zlatibor

Двадесеторо ученика из основних школа у Топлици боравило је на Златибору три дана,пошто су им радови којима су учествовали на литерарном конкурсу,поводом Видовданског сабора у Конџељу са темом о завичају, проглашени за најбоље.

Реч је о важном конкурсу,са још значајнијом темом. Завичај је увек инспиративан за писање,а деца то увек умеју најбоље. Њихови радови су увек пуни љубави према родном месту и истовремено су и најбоља презентација историјских и културних вредности наше Топлице,рекао је члан Организационог одбора Видовданског светопличког сабора у Конџељу и руководилац Одељења за друштвене делатности Миладин Милосављевић.

Према његовим речима, ученици из топличких школа се увек на конкурс одазову у великом броју и радо пишу о свом родном крају.

Настојимо да у сарадњи са школама омасовимо овај конкурс, тако што ће наставници српског језика утицати на ученике који воле и желе да пишу,а притом су и талентовани,учествују на Видовданском литерарном конкурсу, који им увек доноси лепа дружења као награде.

Претходних година награђени ученици са овог литерарног конкурса посетили су Париз,Будимпешту и Крф,а ове године су се,како кажу, одлично провели на Златибору. Били су смештени у хотелу Новаков двор,а посетили су манастир Благовештење у Овчарско кабларској клисури и етно музеј Сирогојно.

Посебно им је пријао обилазак Шаргана и Мокре Горе,вожња Шарганском осмицом,као и посета Дрвенграду на Мећавнику.

Ову тродневну екскурзију финансирало је Удружење Топличана,које ће се и убудуће трудити да награде за најбоље на овом конкурсу буду занимљиве као и до сада.  

Величина слова: