Почеле припреме за Дане вишње 2016
23. маја 2016.
Недеља посвећена матурантима
25. маја 2016.
Прикажи све

Промоција Омладинског форума „Власина 2016“

Vlasina%201

У Општини Прокупље одржана је промоција Омладинског форума „Власина 2016“,на којој су,поред прокупачких средњошколаца,присуствовали и већница за образовање Маја Ранђеловић и председник Форума младих Валентино Поповић.

– Доприноси које локална самоуправа улаже у несметано функционисање школа,образовни,културни,привредни,спортски и уопште друштвени развој младих вредни су сваке похвале,рекла је већница Ранђеловић и додала да Општина Прокупље подржава младе активисте из Прокупља за учешће на омладинском кампу „Власина 2016“.

Пројекат Омладински форум „Власина 2016“ има за циљ да пружи знање,информације,алате,контакте и мотивацију омладинским активистима из Србије и Републике Српске,како би својим активностима допринели развоју не само цивилног сектора,већ и целокупног друштва.

– Кроз разне активности пројекат се бави мотивацијом младих за преузимање активне улоге у развоју локалне заједнице,подстицањем предузетничког духа,као и развојем креативности и употребом практичних вештина у свакодневном животу и раду,истакао је председник овог форума Валентино Поповић,додајући да је прошлогодишњи камп био добар покушај и прилика да се форма класичних семинара измести у природно окружење,што се показало као добра замисао.

Прошле године је камп окупио 300 учесника,а ове године се очекује да тај број буде повећан за још 500 заинтересованих средњошколаца и студената. Овај форум је осмишљен као едукативни камп који је тематски подељен у неколико модула,у оквиру којих студенти и средњошколци похађају предавања и интерактивне радионице различите тематике,од предузетништва,локалног активизма,управљања пројектима,проналажења финансијера за реализацију својих активности,преко уметности и спорта до екологије и здравог живота.

Прокупачки средњошколци су овом приликом питали све што их интересује у вези овог пројекта и показали велико инересовање за учествовање у највећем омладинском  кампу у Србији „Власина 2016“.

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете,науке и технолошког развоја,Министарства омладине и спорта,Канцеларије за Косово и Метохију и других институција.   

Vlasina%202

Величина слова: