Прокупље на Сајму туризма и вина
11. фебруара 2015.
Забележен суфицит у пословању са иностранством
13. фебруара 2015.
Прикажи све

Промоција ТОК-а


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

      toook1                  toook3

У Народној библиотеци „Раде Драинац“ представљен је 51. број ТOK-а,јединог часописа за културу и уметност у Топлици.

– Поносимо се трајањем овог часописа,јер он у свом излажењу нема прекида. Што се тиче овог броја треба рећи да је он настајао на другачијим уређивачким принципима,тематски је окренут Великом рату и у вези са њим доноси неке нове чињенице које досад нису биле познате. То је део историје који нам је посебно драг. Нисмо изоставили ни оне догађаје по којима је ТОК познат,а то су детаљи у вези са Драинчевим књижевним сусретима и њиховим гостима. Поред тога,часопис као неизоставне делове свог садржаја препоручује и поезију,прозу,афоризме,рекао је главни и одговорни уредник ТОК-а Драган Огњановић,истичући да је забележио и награду за најбољу књигу топличког писца.

Међу бројном публиком на промоцији су били и песници који су овом приликом казивали своје стихове,који су објављени у овом броју. То су Ратко Зечевић,Дане Стојиљковић,Миливоје Крстић,Милош Стојиљковић,Марина Илић и други. Поред песника о својим садржајима који су се нашли у 51. броју ТОК-а говорили су и остали аутори.

Уредник поезије Љубиша Красић похвалио је рад Књижевне омладине Прокупља,рекавши да је њихова активност на завидном нивоу и да је лепо гледати како ови млади људи корачају кроз уметност израстајући у праве песнике.

Говорећи о српској прози,Милка Тошић,уредник прозе у ТОК-у,нагласила је да у њој нема ведрине и смеха и да се традиционална слика српске прозе угасила. Она је из овог броја издвојила редове Живке Манчић Лодике,истакавши да је она поседовала неопходан минимум мира и склада са самом собом и светом,који је овде показала и који се кроз редове њеног текста може осетити.

На промоцији је истакнуто и то да ТОК прати трендове,па су се тако у њему нашли и преводи,али и текстови који нам говоре да је читање добро за све јер отклања стрес. У 51. броју часописа ТОК,јединог часописа за културу и уметност у Топлици можете наћи и занимљиве садржаје о ликовној уметности,екологији,психологији,туризму и другим областима свакодневног живота.

       tooook2                  toook4

Величина слова: