Nakon inspekcijskih nadzora zaposleno 186 radnika
21. januara 2016.
Velika pažnja posvećena edukaciji poljoprivrednika
25. januara 2016.
Prikaži sve

Promovisan još jedan školski časopis


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Casopis%20Mirko%201%20 Casopis%20Mirko%202

U okviru svetosavskih svečanosti u OŠ Milić Rakić Mirko u Prokuplju promovisan je još jedan školski časopis pod nazivom Prozor naše škole”. U najnovijem broju časopisa učenika i nastavnika škole nalazi se puno tekstova i slika koje na jedan specifičan način govore o tome kako i šta se radi u ovoj obrazovno-vaspitnoj ustanovi.

U školskom časopisu se nalaze imena budućih umetnika,naučnika,sportista,imena vredne i marljive dece koja su osvajala razna priznanja na školskim,opštinskim,okružnim i republičkim takmičenjima.

Urednica školskog časopisa,profesorka engleskog jezika Suzana Kitanović rekla je da je veoma teško napraviti izbor za časopis,kada imate mnoštvo dobrih i kvalitetnih tekstova,tema i slika.

– Lako je napraviti jedan školski časopis kada imate mnošto meterijala,ali ga je teško urediti. Izabrati prave radove,priloge i fotografije iz mnoštva kvalitetnog materijala nije ni malo lak i jednostavan zadatak,izjavila je ona i dodala da su učenici škole,zajedno sa svojim profesorima,u časopisi nastojala na najbolji način prikažu ono što su uradili u proteklom periodu.

Pored kvalitetnih literarnih radova,svoje mesto u časopisu pronašli su i intervju sa direktorkom škole Ivanom Radonjić i profesorima Jasminom Džipković i Miroljubom Glišićem,kao i sa učenicom generacije Ivom Ilić. Direktorka škole Ivana Radonjić rekla je da je prvo izdanje školskog časopisa Prozor naše škole štampan pre 30 godina.

– Časopis Prozor naše škole postoji od osnivanja škole. Tokom tri decenije objavljivan je sa prekidima u štampanom izdanju kao zidne novine,a sada u štampanom i elektronskom obliku,izjavila je direktorka škole i dodala da će tokom septembra,kada škola Milić Rakić Mirko obeležava 30. godišnjicu osnivanja i uspešnog rada,biti objevljeno specijalno izdanje školskog časopisa. 

Casopis%20Mirko%203

Veličina slova: