Predsednik obišao radove na školi u Donjoj Toponici
21. marta 2016.
Obeležen Svetski dan poezije
23. marta 2016.
Prikaži sve

Proširenjem kapaciteta do novih radnih mesta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

prosirivanje%20kapaciteta

U prethodne dve godine lokalna samouprava je stvorila povoljan ambijent za ulaganje i nove investicije,izjavio je predsednik Opštine Prokuplje i istakao da menadžment nemačke kompanije LEONI planira ove godine proširenje postojećih  kapaciteta. Proširenjem kapaciteta u fabrikama LEONI i LEONI-„Filips” uposlilo bi oko 1.500 radnika,rekao je on i dodao da je menadžment Kompanije izuzetno zadovoljan saradnjom koju je imao sa rukovodstvom lokalne samouprave u poslednje vreme.

Paunović naglašava da se planira i otvaranje novih proizvodnih pogona Kompanije LEONI,ali da još tačno nije određena lokacija.

Govoreći o razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje,a to se prvenstveno odnosi na voćarstvo,predsednik prokupačke opštine ističe da ovaj deo Srbije raspolaže izuzetno povoljnim prirodnim uslovima i stručnom radnom snagom za razvoj ove grane poljoprivrede.

– U Maloj Plani uskoro treba da se završi mali pogon za otkup i preradu voća. Tokom ove godine u Beloljinu bi trebala da krene izgradnje nove fabrike za preradu voća,rekao je Paunović i dodao da izgradnju ove fabrike finansiraju investitori iz Nemačke. 

Početkom rada ovih firmi otvaraju se veće mogućnosti za razvoj i unapređenje voćarske proizvodnje u prokupačkoj opštini i Toplici.

prosirivanje%20kapaciteta%201

Veličina slova: