Vučićević ponovo predsednik
26. novembra 2015.
Pekari škole pokazali znanje i kretivnost
30. novembra 2015.
Prikaži sve

Prva radionica o filmu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

UCENJE%20FILMA

Na prvoj radionici projekta „Budi kreativan“,koja je održana  u Galeriji „Fil-Art“,prisustvovalo je oko dvadesetak polaznika,koji su pažljivo slušali predavače o osnovama filma,njegovoj prirpemi,scenariju,produkciji,monataži,muzici.

Na uvodnom predavanju učestvovala su sva tri predavača: Žikica Jovanović,Vojkan Aranđelović i Ivica Trailović,a već od sledeće nedelje,u zavisnosti od oblasti koja se bude proučavala,radionice će voditi pojedinačno. Prema rečima Žikice Jovanovića,cilj jeste da mladi nauče o filmu kao mediju i jednoj vrsti umetnosti,ali i da se u radionice uključe svojim predlozima i idejama.

– Ono što mi želimo,jeste da zahvaljujući ovoj školi,vi budete bolji od nas u onome što ćete naučiti da radite ovde,a kasnije možda i usavršiti još u nekoj školi. Učeći o osnovama filma,vi ćete se polako zaljubljivati u ovu umetnost,rekao je Vojkan Aranđelović.

UCENJE%20FILMA2

Ono što je posebno obradovalo i polaznike i predavače jeste najavljeno gostovanje Škole animiranog filma iz Niškog kulturnog centra na jednoj od radionica. Tada će niški filmski kritičar Dejan Dabić pokazati na koji način se danas,u doba digitalizacije,pravi jedan animirani film.

Među polaznicima prve Škole filma u Prokuplju uglavnom su bili učenici Gimnazije,ali je bilo i učenika osmog razreda prokupačkih osnovnih škola.

Radionice će se održavati jednom nedeljno u narednih mesec dana.

  

Veličina slova: