Vučićević ponovo predsednik
26. novembra 2015.
Pekari škole pokazali znanje i kretivnost
30. novembra 2015.
Prikaži sve

Prvi Dom koji je obišao državni sekretar


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

staracki%20dom%20poseta

Državni sekretar Ministarstva za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Aleksandar Jablanović boravio je u Prokuplju gde je obišao Dom za smeštaj i negu starih lica. Direktor ove ustanove Vlado Zečević informisao je Jablanovića o radu Doma i planovima za naredni period.

Nakon obilaska prostorija i razgovora se rukovodstvom državni sekretar rekao je da je zadovoljan onim što je video.

– U Srbiji ima 87 domova za stare koje finansira resorno ministarstvo i 10 privatnih. Ovo je prva ustanova koju sam obišao i izuzetno sam zadovoljan uslovima u kojima borave stara lica,rekao je Jablanović i dodao da Ministarstvo za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja čini sve da poboljša uslove života i rada korisnika i zaposlenih u njima.

staracki%20dom%20poseta%202

Već tokom naredne godine od strane ministarstva za adaptaciju novog dela zgrade biće izdvojeno oko 3,5 miliona dinara.

-Korisnici prokupačkog Doma za stare mogu biti ponosni na rukovodstvo i zaposlene u ustanovi iz razloga što su im stvorili takve uslove života dostojne čoveka,izjavio je Jablanović.

staracki%20dom%20poseta3

Direktor Doma Vlado Zečević informisao je državnog sekretara da je pri kraju adaptacija krova za koju je ministartvo izdvojilo milion dinara i da je u  ustanovi trenutno smešteno 136 korisnika.

-Zahvaljujući Ministarstvuo svi projekti za poboljšanje uslova života i rada korisnika se blagovremeno realizuju,rekao je Zečević i naglasio da je Dom sa radom počeo još 1986. godine i da je zbog toga neophodna adaptacija pojedinih delova zgrade.

    

Veličina slova: