Усвојен ребаланс буџета
2. јула 2015.
Обележен Дан борца
6. јула 2015.
Прикажи све

Први Међународни фестивал фолклора у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Под покровитељством Општине Прокупље,а у организацији КУД „Топлица“,у нашем граду,на Тргу топличких јунака сутра,у 20 часова и 30 минута,биће одржан Први међународни фестивал фолклора. На њему ће учествовати седам културно-уметничких друштава.

Према речима председника КУД „Топлица“ Зорана Петровића,циљ организовања ове велике манифестације јесте представљање нашег града,али и културног и традиционалног народног стваралаштва наше Србије. Прокупчани ће ове вечери моћи да уживају у лепоти и игри КУД „Стара Гора“ из Рогатице,Ансамбла „Јован Дучић“ из Требиња у Републици Српској,Танцов ансамбла „Транијче“ из Сливена у Бугарској,КУД „Срма“ из Куманова у Македонији,„Великог кола“ из Новог Сада,КУД „Раде Драинац“ из Блаца и домаћина КУД „Топлица“.

– Овај фестивал ће окупити фолклористе свих узраста,почев од најмлађих до оних најстаријих,који ће уз традиционалне звуке хармонике,песмом и игром развеселити и разгалити душу наших суграђана,истакао је Петровић додајући да ће КУД „Топлица“ бити домаћин за око 300 учесника Фестивала.

КУД „Топлица“ има око 500 чланова од пет до 55 година. Оно ће се гостима,али и својим суграђанима представити сплетом игара из свих делова Србије,кроз које ће натпевавањем и надигравањем приказати како се некад девојковало и момковало.

pripreme%20igraca%20KUD%20Toplica%20%20za%20Prvi%20me%5Dunarodni%20festival%20folklora%20u%20Prokuplju 

Величина слова: