Usvojen rebalans budžeta
2. jula 2015.
Obeležen Dan borca
6. jula 2015.
Prikaži sve

Prvi Međunarodni festival folklora u Prokuplju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje,a u organizaciji KUD „Toplica“,u našem gradu,na Trgu topličkih junaka sutra,u 20 časova i 30 minuta,biće održan Prvi međunarodni festival folklora. Na njemu će učestvovati sedam kulturno-umetničkih društava.

Prema rečima predsednika KUD „Toplica“ Zorana Petrovića,cilj organizovanja ove velike manifestacije jeste predstavljanje našeg grada,ali i kulturnog i tradicionalnog narodnog stvaralaštva naše Srbije. Prokupčani će ove večeri moći da uživaju u lepoti i igri KUD „Stara Gora“ iz Rogatice,Ansambla „Jovan Dučić“ iz Trebinja u Republici Srpskoj,Tancov ansambla „Tranijče“ iz Slivena u Bugarskoj,KUD „Srma“ iz Kumanova u Makedoniji,„Velikog kola“ iz Novog Sada,KUD „Rade Drainac“ iz Blaca i domaćina KUD „Toplica“.

– Ovaj festival će okupiti folkloriste svih uzrasta,počev od najmlađih do onih najstarijih,koji će uz tradicionalne zvuke harmonike,pesmom i igrom razveseliti i razgaliti dušu naših sugrađana,istakao je Petrović dodajući da će KUD „Toplica“ biti domaćin za oko 300 učesnika Festivala.

KUD „Toplica“ ima oko 500 članova od pet do 55 godina. Ono će se gostima,ali i svojim sugrađanima predstaviti spletom igara iz svih delova Srbije,kroz koje će natpevavanjem i nadigravanjem prikazati kako se nekad devojkovalo i momkovalo.

pripreme%20igraca%20KUD%20Toplica%20%20za%20Prvi%20me%5Dunarodni%20festival%20folklora%20u%20Prokuplju 

Veličina slova: