Реконструкцијом до већег капацитета вртића
20. јуна 2017.
Општина помаже прокупачким пчеларима
22. јуна 2017.
Прикажи све

Публика уживала у кафанским песмама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

vece%20kafanske%20muzike%2021_6 vece%20kafanske%20muyike1%2021_6

„Вече кафанских песама“ које је синоћ  у сали Дома културе одржано у  оквиру  програма овогодишњег  Културног лета,окупило је велики број љубитеља  овог музичког жанра .

 Уз пратњу музичког оркестра Дома културе ,пред прокупачком  публиком  наступило је  десетак извођача   који су  своју музичку каријеру стварали овде у Топлици,а  по   великом таленту и певачком умећу  постали познати  широм  наше земље .

vece%20kafanske%20muzike%20publika vece%20kafanske%20muzike%202%2021_6

– Ово је традиционални концерт  који  увек  изазове велику пажњу и интересовање публике ,  увек расположене за добру песму.  Циљ овакве манифестације је  неговање традиције пре свега ,али и  разлог за окупљање љубитеља музике и доброг расположења,казала је директорка Дома културе Тијана Петровић.

 Вече кафанских песама почело је старим народним песмама међу којима су  и данас најпопуларније  „Љубав ми срце мори“,  „Само једном у животу“,као и песме једног од најомиљенијих и најпознатијих извођача народне музике Томе Здравковића,  без чијих песама не  може да прође ниједно кафанско весеље.

Кафанске песме  као што и сам назив говори,настале су у кафанама где  се народ  највише окупљао. У кафанам су се писале песме и налазила инспирација за њих.  Прва кафана у Прокупљу била је  „Рапоња“,  а у Београду је 1522. године је  настала  прва кафана  на Балкану. 

vece%20kafanske%2011

Величина слова: