Koncert srpskih i ruskih umetnika
4. novembra 2015.
Prihvaćen projekat Opštine Prokuplje
6. novembra 2015.
Prikaži sve

Publika uživala u koncertu gostiju iz Rusije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

rusi%20i%20srbi1 rusi%20i%20srbi2

Prokupački Dom kulture i KUD „Abrašević“bili su domaćini Dečijem folklornom ansamblu „Rodnički“ iz Sankt Peterburga iz Rusije.

-Oni su kod nas došli na poziv Udruženja rusko-srpskog prijateljstva „Most“ u Nišu,koji ima podružnicu u Prokuplju. Inače,ovo njihovo gostovanje i nastupi odvijaju se u okviru bratske turneje u Srbiji,rekla je organizator programa u Domu kulture Biserka Milosavljević.

rusi%20i%20srbi%203 rusi%20i%20srbi

Gosti iz Rusije,prema rečima Milosavljevićeve neguju nacionalnu tradiciju i u okviru svog društva imaju članove koji izrađuju različite predmete,koje su ovom prilikom izložili na prodajnoj izložbi pre koncerta.

Novac od prodatih karata sa koncerta na kome su nastupali i članovi KUD „Abrašević“namenjen je prokupačkim udruženjima,i to Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti,Udruženju gluvih i nagluvih,Udruženju slepih i slabovidih i Udruženju „Rom Carina“.

Za vreme posete Prokuplju gosti iz Rusije su boravili kod članova KUD „Abrašević“,sa kojima su obišli kulturno-istorijske spomenike našeg grada i okoline.  

 

Veličina slova: