Без струје због радова на мрежи
14. децембра 2017.
Завршетак платоа Дома културе пре рока
16. децембра 2017.
Прикажи све

Публика уживала у народној песми и игри


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

abrasevic4

Традиционални Новогодишњи концерт Културно-уметничког друштва „Абрашевић“, који организује прокупачки Дом културе је још једна манифестација, која позоришну салу увек испуни до последњег места. Тако је било и синоћ, прокупачка пубилка је уживала у извођењу народних изворних песама и игара чланова овог ансамбла. Подједнако добри на сцени били су и фолклораши и солисти. За своје суграђане најлепше изворне песме певали су Милена Костић, Драган Цекић, Теодора Станковић и Анђела Здравковић.

abrasevic%206 abrasevic3

Велико одушевљење публике изазвали су и најмлађи чланови „Абрашевића“извођењем Моравца, док је Омладински ансамбл добио бурне аплаузе за игре из Лесковца и сплет Шопских игара.  По први пут пред прокупачком публиком „Абрашевић“ је извео музичко-сценски приказ Сабора у Мачви, а судећи по овацијама публике, по њему ће наши фолклораши убудуће бити препознатљиви.

abrasevic%201 abrasevic2

На традиционалном Новогодишњем концерту наступио  је и члан Оркестра Дома културе, фрулаш Немања Лазовић из Прокупља и хармоникаш Страхиња Огњановић из Куршумлије.

Овакав програм, према мишљењу публике, јесте добра завршница једне календарске године и за организаторе и за посетиоце.

abrasevic5

Подршку из публике извођачима на сцени пружила је и већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић. 

Величина слова: