Изабран нови председник Удружења инвалида рада
9. фебруара 2015.
Ускоро у Топлици ревија младих позоришних група
11. фебруара 2015.
Прикажи све

Радионице за вршњачке медијаторе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

                                            volonterski%20centar%20prokuplje%20za%20sajt

Волонтерски центар Прокупље наставља са активностима у оквиру реализације пројекта „Насиље нема оправдања“ који се већ више од два месеца спроводи у циљу едукације младих о овом проблему.

У оквиру спроведених активности,за прокупачке средњошколце организоване су радионице у просторијама Волонтерског центра,где су психолози Јелена Ђорђевић Челебон и Марија Стошић одржале предавање на тему „Вршњачко насиље“.

Крајем јануара,у Народном музеју Топлице,одржана је премијера представе “Насиље нема оправдања“,редитеља Зијаха Соколовића,као и две репризе,како би што већи број средњошколаца одгледао ову представу.  

Посебну пажњу и едукацију омладине захтева појава вршњачког насиља,који је један комплексан поблем,тако да су и активности прокупачких волонтера  усмерене на тај део пројекта.

Председник Волонтерског центра Прокупље Слађана Милосављевић је истакла да је ово један дугорочни пројекат који ће се у етапама реализовати у наредном периоду.

– Циљ нам је да што већи број средњошколаца,коме је намењен овај пројекат,учествује у раду радионица,како би стечена знања о вршњачком насиљу преносили на своје вршњаке. Овакав вид едукације показао се као најуспешнији,јер млади највише верују својим вршњацима. Због тога смо организовали и други круг радионица за вршњачке медијаторе с циљем да едукујемо младе,који ће стечено знање о проблемима вршњачког насиља ширити међу омладином,истакла је Милосављевић. 

Величина слова: