Slike obasjane detinjstvom
3. decembra 2014.
Predsednik Opštine Prokuplje posetio stočare
5. decembra 2014.
Prikaži sve

Radno angažovanje korisnika socijalne pomoći


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Korisnici socijalne pomoći sa evidencije Centra za socijalni rad Prokuplje,njih 900,biće radno angažovani u prokupačkim preduzećima,ustanovama i radnim organizacijama.

Prema rečima direktorke Centra Snežane Vukadinović,svi korisnici socijalne pomoći pozvani su da se prijave ovoj ustanovi,kako bi dobili individualne planove za radno angažovanje. Na evidenciji prokupačkog Centra za socijalni rad nalazi se oko 900 radno sposobnih korisnika novčane pomoći. Na osnovu Uredbe koju je donela Vlada Republike Srbije,oni će morati da rade ili da se obrazuju da bi ostvarili to pravo. Onima koji budu odbili posao,odnosno dodatnu edukaciju od strane Centra za socijalni rad,materijalna pomoć biće prvo prepolovljena,a potom i ukinuta.

– Ovo je adekvatan način da socijalno ugroženi pokažu dobru volju i radeći da se oduže državi koja ih finansijski pomaže. Radno angažovanje nije samo potreba da se novac opravda,već da se korisnicima socijalne pomoći pomogne da se izvuku sa margina života. Radno angažovanje nije prinudan rad,već predstavlja šansu da korisnici socijalne pomoći promene svoje stanje,rekla je Vukadinović.

Ona je takođe istakla da su u toku pripreme za potpisivanje ugovora sa prokupačkim obrazovnim,kulturnim i zdravstvenim ustanovama,kao i javnim preduzećima,u kojima će korisnici socijalne pomoći biti radno angažovani.

centar%20za%20socijalni%20rad%20Prokuplje

Veličina slova: