Realizovan još jedan projekat
17. septembra 2014.
Muzej studentima omogućuje praktičan rad
19. septembra 2014.
Prikaži sve

„Rastrč(g)ane ljubavi“ Ljubiše Krasića


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCF8905 DSCF8934

U Narodnom muzeju Toplice,pred brojnim ljubiteljima pisane reči,prokupački pesnik Ljubiša Krasić predstavio je zbirku pesama „Rastrč(g)ane ljubavi“.

O knjizi su govorili Sonja Miljković,recenzent Dejan Đorđević iz Leskovca i sam autor.

– U pesmama ovog autora zaista ima ljubavi. Iselila se iz pesnika u drugu vrstu govora pa blista. Kod njega nema idealizacije,sve je praktično. Biografsko ili ne,ne stvara zabunu,jer su stihovi prepuni čiste refleksne lirike,rekao je govoreći o najnovijoj zbirci pesama Ljubiše Krasića recenzent Dejan Đorđević.

Među njegovim pesmama ima i pesama u prozi,koje su pravi primer da je žena stvarna,a ljubav istinita.

– On iskreno slavi i veliča put muškarca do žene. Svakoj muci daje lepotu,jer je pretoči u trud,a trud je uspeh. Na taj način on veliča misaonu lepotu ljubavi. Među duboko refleksnim stihovima o ljubavi,gde je ona opravdana i čista,pesnik umeće i refleksije o ljudskoj slabosti pred ženom i čovekovu dužnost da učini sve što može da ne izda sebe pred pritiskom okolnosti,istakao je Đorđević.

U ovoj njegovoj zbirci ima i pesama koje slikaju strast prema prirodi,jer je ona pesniku podloga da muškarca i ženu prikaže raskošno,bogato i moćno. On ih,prema mišljenju recenzenta Đorđevića prirodom umiva od strasti,požude,pohlepe i svega nečastivog.

DSCF8927 DSCF8917

– Njegove pesme su jako zvučne i sugestivne. Autor „Rastrč(g)ane ljubavi“ nam poručuje da se slabosti pred ženom ne treba stideti i da sve oćutane ljubavi govore o snazi našeg kukavičluka i da samo lažljivi pesnici govore da je ljubav žrvanje,naglasio je recenzent Dejan Đorđević podvukavši da je njegova lirika autentična.

Sam autor o svojoj zbirci nije govorio mnogo,već ju je preporučio rekavši da njegove pesme kazuju najbolje o njemu.

– Onog trenutka kada stanemo,izaći će iz nas sve rastrčane ljubavi. Onome su blago koga pokrenu,poručio je Ljubiša Krasić na promociji svoje najnovije zbirke pesama.

Ovaj pesnik se pisanjem i objavljivanjem bavi još od vremena studiranja na Filološkom fakultetu u Prištini. Njegova poezija je nagrađivana i zastupljena je u velikom broju zbornika i časopisa. Pored pisanja poezije,Krasić objavljuje i tumačenja i prikaze književnih tekstova. „Rastrč(g)ane ljubavi“ je njegova treća zbirka poezije. Pre nje je objavio „Nemir“ i „Želju Lutalicu“. 

Veličina slova: