Prijem za najbolje đake
1. jula 2016.
Završena berba višnje
5. jula 2016.
Prikaži sve

Razigrana mladost na Festivalu folklora


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Fest%20folklora%201 Fest%20folklora%202

Prokuplje je drugi put bilo domaćin brojnim kulturno-umetničkim društvima na Festivalu folklora,koji je po drugi put održan u našem gradu.

KUD „Toplica“ ugostilo je folkloriste iz Australije,Makedonije i Republike Srpske. Tokom višesatnog programa predstavili su se brojnim spletovima iz različitih krajeva u kojima se poštuje i neguje narodna igra.

Posle samog defilea kroz centar grada,koji je i ovaj put naišao na veliko odobravanje i pozdravljanje naših sugrađana,usledio je program,koji nikoga nije ostavio ravnodušnim,te se igra sa bine prenela i na publiku,koja je vidno uživala.

Festival je otvorio predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović,naglasivši da je KUD „Toplica“ za samo tri godine rada postiglo rezultate za poštovanje.

folkolor%20zamena

– Prokupčani vole folklor i narodnu pesmu i igru. Ovaj festival je pravi način da se pokaže koliko samo KUD „Toplica“ radi na njihovoj popularizaciji. Uspesi koje postižu njegovi članovi gde god nastupaju,potvrđuju i zaslužuju samo pohvale. Želim da ovaj festival dugo traje i svake naredne godine okuplja Prokupčane i njihove goste na Trgu topličkih junaka,rekao je predsednik Simonović  u prisustvu svojih saradnika otvarajući Drugi festival folklora u našem gradu.

Lepo i prijatno iznenađenje ovog festivala bilo je KUD „Sveti Sava“ iz Sidneja,koje je nastupilo sa 24 igrača,od kojih su neki prvi put došli u 

Srbiju. Oni su istakli da će tri nedelje putovati po našoj zemlji i da im je veoma važno druženje i upoznavanje sa mestima i istorijskim znamenitostima.

Fest%20folklora%203 Fest%20folklora%206

Organizator festivala i koreograf u KUD „Toplica“ Zoran Petrović se ovom prilikom zahvalio Opštini Prokuplje i brojnim sponzorima na pomoći u samoj organizaciji festivala i istakao da će sledeće godine biti masovniji,jer su već sada neka KUD najavila svoj dolazak. Među njima će biti i gostiju iz Ukrajine,Slovačke i Bugarske.

– KUD „Toplica“ trenutno broji oko 350 članova,vežba sa puno ljubavi i odricanja,a svojom upornošću i istrajnošću polako čini da Prokuplje bude prepoznatljivo i po folkloru koji neguje,ali i festivalu koji organizuje,naglasio je Petrović. 

Fest%20folklora%204

Veličina slova: