Лопови опустошили градске улице
21. октобра 2014.
Почели радови на обнови атарских путева
23. октобра 2014.
Прикажи све

Реализација програма Зелена енергија


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић данас ће у Бујановцу присуствовати скупу на коме ће Цивилни ресурсни центар и Иницијативе представити пројекат Зелена грађанска енергија“. Овај скуп има за циљ да локалној јавности представи сличне пројекте, које су реализовале организације цивилног друштва у сарадњи са локалним самоуправама,али и да информише грађане о програму подршке еколошким организацијама цивилног друштва у Србији. 

У наредних десет месеци (од августа 2014. до маја 2015. године) на подручју општина Бујановац и Прокупље биће реализован пројекат Зелена грађанска енергија“, чији је циљ унапређење квалитета животне средине и живота грађана уопште. Пројектни партнери (Цивилни ресурсни центар и Иницијативе) планирају да у сарадњи са грађанкама и грађанима из општина Бујановац и Прокупље припреме стратешке документе који ће дати јасне препоруке за решавање локалних еколошких проблема.

Реализацијом овог пројекта пројектни партнери планирају да успоставе трајне механизме за заговарање,праћење и реализацију регионалних и локалних политика из области животне средине,а које на директан начин доприносе одрживом друштвеноекономском развоју.

Зелена грађанска енергија реализује се захваљујући финансијској подршци, коју је омогућила Шведска агенција за међународни развој (СИДА) кроз програм СЕНСЕ, који у Србији води Регионални центар за животну средину за централну и источну Европу – РЕЦ. 

bulb

Величина слова: