Održan sastanak Saveta Topličkog okruga
14. aprila 2015.
Počinje festival dečije radosti
16. aprila 2015.
Prikaži sve

Realizovani svi planirani zadaci


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Na redovnoj Godišnjoj skupštini Udruženja penzionera Prokuplja razmatran je i usvojen Izveštaj o radu u prethodnom periodu,kao i Plan rada za ovu godinu.

Govoreći o izveštaju za prethodni period,predsednik Udruženja penzionera Prokuplja Milovan Vučićević rekao je da su oni najveću pažlju u svom delovanju posvetili pružanju raznih vidova pomoći socijalno ugroženim članovima.

– Tokom prošle godine članovima sa primanjima do 18.000 dinara besplatno smo podelili oko 2.500 hiljade paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Po nižim cenama od maloprodajnih i sa odloženim rokom plaćanja penzioneri su ukupno kupili 10 tona suhomesnatih proizvoda,30 tona krompira i 50 tona uglja,izjavio je on.

Prema njegovim rečima,na teritoriji prokupačke opštine registrovano je blizu 11.000 penzionera,od kojih su skoro 8.000 članovi Udruženja.

– Osim očuvanja materijalno-socijalnog statusa i pružanja raznih vidova pomoći velika pažnja bila je posvećena i saradnji sa drugim organizacijama iz Blaca,Kuršumlije,Žitorađe,Niša,Kraljeva,Gadžinog Hana i drugih gradova,kao i sa rukovodstvom penzionerske organizacije Srbije,izjavio je Vučićević i naglasio da su oni prošle godine finansijski poslovali pozitivno i da je,nakon odbijanja svih troškova,u penzionerskoj kasi ostalo 3.160.138 dinara.

Predsednik Vučićević je naglasio da je penzionerska organizacija imala izuzetno dobru saradnju sa rukovodstvom lokalne samouprave i drugim srodnim organizacijama.

Usvajajući ovogodišnji Plan rada istaknuto je da,osim pružanja materijalne pomoći ugroženim penzionerima,veliku pažnju treba posvetiti izborima u mesnim odborima i samom udruženju.

 

– Izbori na svim nivoima u opštini trebalo bi da se završe u prvoj polovini novembra,rekao je predsednik prokupačkih penzionera i istakao da će to biti jedinstvena prilika da se oceni rad dosadašnjeg rukovodstva u prethodne četiri godine. 

       

Veličina slova: