Predavanja o prevenciji raka grlića materice
4. februara 2016.
Novi aparat za operaciju katarakte
8. februara 2016.
Prikaži sve

Registracija i obnova gazdinstava kreće od 1.marta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

registracija%20polj_gazd_

Za razliku od prethodnih godina,kada se registracija i obnova poljoprivrednih gazdinstava vršila od 1. februara,ove godine krenuće od 1. marta. Registracija novih poljoprivrednih gazdinstava vršiće se tokom cele godine,dok će se obnova vršiti u periodu od 1. marta do 30. aprila.

Savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Duška Petrović izjavila je da se ovogodišnja registracija i obnova vrši po znatno drugačijim propisima u odnosu na prethodne godine.

– Registracija i obnova poljoprivrednog gazdinstva je prvi korak u korišćenju državnih mera i podsticaja u poljoprivredi. Poljoprivrednici koji vrše obnovu ili prvi put žele da registruju svoja poljoprivredna gazdinstva,informacije o novim zakonskim propisima vezanim za dodelu subvencija namenjenih poljoprivrednicima mogu dobiti u PSS,izjavila je Duška Petrović i dodala da su savetodavci spremni,kao i prethodnih godina,da poljoprivrednicima pruže sve vidove pomoći prilikom popune obrazaca.

 

Ona je istakla da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine  objavilo nove obrasce za registraciju poljoprivrednih gazdinstava.  

Veličina slova: