Бивши радници „Милана Топлице“ код председника
18. фебруара 2015.
Пријављивање траје до 18. марта
20. фебруара 2015.
Прикажи све

Ревија епске поезије


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_5115 DSC_5117

У Народном музеју Топлице,а у организацији Народне библиотеке „Раде Драинац“, поводом Сретења одржана је Ревија казивања епске поезије,на којој су учествовали ученици основних и средњих школа.

Испред организатора овог догађаја Зоран Цветковић је нагласио да је разлог његовог одржавања подстицај младих нараштаја да се баве,проучавају и читају народну епску поезију,која је према његовом мишљењу мало заступљена у школском програму.

У Ревији су учествовале све основне и средње школе из нашег града са по једним учеником,који су се такмичили у две категорије,млађој и старијој.

Жири у саставу директорка Дома културе Тијана Петровић и глумци Милица Радовић и Душан Манчић,одлучили су да је овогодишњи добитник у категорији основног образовања ученик Основне школе „Милић Ракић Мирко“ Вељко Вељовић,а у категорији средњих школа ученица прокупачке Гимназије Сара Динић.

Ревију казивања епске поезије својим гуслањем увеличао је гуслар Милош Гашевић,који од раног детињства свира овај инструмент. 

DSC_5127 DSC_5125

Величина слова: