Старе сеоске куће кроз историју
26. јануара 2016.
Начелници округа о међусобној сарадњи
28. јануара 2016.
Прикажи све

Родна равноправност у медијима

rodna%20ravnopravnost

У Општини Прокупље одржан је дводневни тренинг под називом „Родно сензитивно извештавање“,намењен медијским радницима,припадницима невладиних и омладинских организација у Прокупљу.

Према речима тренерице Татјане Обрадовић Тошић,тренинг је део пројекта који реализује Центар Е8 из Београда уз помоћ Амбасаде Краљевине Холандије,а има за циљ да подигне знање и вештине медијских радника о начину на који су жене представљене у медијима.

– Истраживања су показала да су жене у Србији само 22% заступљене у медијима,а оно што највише забрињава је да је та присутност већином у таблоидним медијима,на забавним странама,а да су врло мало заступљене у рубрикама озбиљног садржаја. Жене су у медијима приказане искључиво као објекти,а не као стручна лица која имају шта да кажу. Разлог томе је немање моћи,у власничкој структури медија нема жена,на њих се гледа само као на лепши пол,истакла је Татјана  Обрадовић Тошић,тренерица Центра Е8.

 

Други део тренинга посвећен је питању одговорности и начину на који медији извештавају о насиљу над женама,односно на који начин таблоидизација и прављење скандала од нечега што је злочин и што треба бити процесуирати,уствари утиче на традиционалне вредности.

Величина слова: