Zamena uličnih sijalica na seoskom području
19. avgusta 2015.
Reorganizacija rada u Urgentnom odeljenju
21. avgusta 2015.
Prikaži sve

Rok preobraženje po šesti put


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

rok%20preob_%207(1) rok%20preob_%204

Muzička manifestacija „Rok preobraženje“,koja se tradicionalno organizuje 19. avgusta,    održana je sinoć u Prokuplju.

Ljubitelje rok muzike,kako najmlađe,tako i one prekaljene,zabavljali su članovi niške škole za rok i pop muziku,„Musik land studio“,kao i  grupa „Talični Tom“,čiji su članovi i organizatore ove manifestacije.

Da rok  i dalje živi ,uprkos uticaju raznih muzičkih talasa,govori činjenica da ni kiša,koja je padala u dva navrata,nije mogla da rastera brojnu prokupačku publiku.

-Ovo je šesta godina kako uz pomoć Opštine Prokuplje i brojnih prijatelja organizujemo muzičku manifestaciju „Rok preobraženje“. Do sada smo okupljali publiku na gradskom bazenu ili u bašti bioskopa,ove godine smo po prvi put na gradskom trgu. Cilj nam je da sačuvamo rokenrol,da afirmišemo mlade muzičare i zabavimo građane Prokuplja,rekao je Vlada Drobnjak,jedan od organizatora ove manifestacije.

Ovogodišnje „Rok preobraženje“ otvorili su najmlađi članovi škole „Musik land studio“,  i propkupački  bend „Talični Tom“.

rok%20preob_%201 rok%20preob_%209

Jedan od osnivača niške škole roka ,Miodrag Stanković Čile ističe da je „Musik land studio“   prva škola za pop i rok muziku u Nišu,u ovom delu  Srbije.

-Ideja je da se mladima približi ovaj uzički pravac za koji smatramo da je ispravan i trudimo se da  u njima probudimo i kreativnost,kojom bi možda i promenili ono što je u našem društvu loše.Škola je otvorena 2012. godine i trenutno nas je šezdesetoro,najlađi polaznik ima 5 godina,najstariji 42. Ti klinci su deca čiji su roditelji naša generacija,oni koji su slušali neku drugu muziku,rasli u nekom drugom vremenu i želja im je da i njihova deca rastu uz neku drugu muziku i u nekom drugom društvu.,rekao je Stanković,vlasnik ove škole i dodao da  je među nišlijama veliko interesovanje za ovu vrstu muzike što govori da  „rokenrol i dalje   u Nišu stanuje.“

Inače ,u školi rade 12 predavača  među kojima su mnogi niški muzičari koji su obeležili našu rok scenu,kao što su „Kerber“ „Bend Haosa“ i drugi aktivni niških bendova.

 

 

Veličina slova: