Povelja i Pohvalnice Sveti Prokopije
10. jula 2014.
Počinju svečanosti povodom Svetog Prokopija
14. jula 2014.
Prikaži sve

Sabor harmonikaša u selu Stara Klisurica

 

harmonika                   harmonika%201

U prostorijama Turističke organizacije Prokuplja održana je konferencija za štampu posvećena predstojećem Drugom Saboru harmonikaša koji će biti održan u nedelju,13.jula u selu Stara Klisurica kod Prokuplja.

Organizator ove  turističko- kulturne manifestacije Zoran Miljković rekao je da na Saboru očekuje dolazak više od 100 harmonikaša iz Prokuplja i susednih opština i da  je ovo jedinstvena prilika da se posetioci upoznaju sa prelepim predelima podno Jastrebca.

– Posetioci koji budu došli na ovu smotru moći će da uživaju u slušanju starih narodnih pesama i kola i da vide stare harmonike i druge narodne instrumente na kojima se nekada sviralo- rekao je Zoran Miljković i naglasio da će sama manifestacija biti održana u seoskom domaćinstvu „ Kladenac kod tri bukve“ u Staroj Klisurici.

– Rukovodstvo lokalne samouprave će u okviru svojih ovlašćenja i mogućnosti pomoći sve kulturne manifestacije na kojima se promovišu turistički i drugi potencijali naše lokalne samouprave- rekao je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Ilija Đedović i dodao da je dobro što se jedna ovakva kulturno – turistička manifestacija održava u seoskim sredinama.

Prema  rečima Đedovića održavanje Sabora Harmonikaša je jedan od vidova promocije naše opštine i seoskog turizma,kao i svih potencijala koji postoje u prokupačkim selima.

 
Veličina slova: